Pēc pačīkstēšanas sāka iet uz pareizo pusi.

Piektdien tomēr sazvanīju personu no CAA, kam tagad uzticētas balonlietas, lai gan iepriekš man teica, ka viņš būs komandējumā līdz pat 12. oktobrim. Nolēmu zvanīt tādēļ, ka pamanīju, ka ZINOO "kosmonauti" (ar ironiju) tikuši pie NOTAM, un tad no kurienes tas, ja neviens cits neko nevar? Normāli parunājāmies, viņš teica, lai atsūtu visu informāciju par mūsu projektu, pārrunāsim, vienosimies un kādu divu, trīs nedēļu laikā varam dabūt atļauju. Tik ātri. Laist no Skrīveriem būtu vienkāršāk (viņiem), bet gan jau varot saskaņot arī citu vietu. Iepriekš jau arī man maldīgi likās, ka runāju ar atsaucīgiem CAA cilvēkiem, bet nu šoreiz tiešām ceru, ka tā beidzot būs, droši vien tāpēc, ka vairs neesam pirmie. Šodien nosūtīju visas detaļas, kas varētu būt būtiskas, redzēs, kā ies uz priekšu.

Un šorīt saņēmu atbildi no LVĢMC, ka arī ar viņiem var mēģināt kaut ko sabīdīt.

Pēkšņi visi ceļi vaļā, vien mēs tāpat neesam gatavi uzreiz startēt. Problēma tāda, ka vilšanās CAA darbībā bija tik liela un neziņa tik ilga, ka man pa brīvdienām nācās ilgi domāt, kas ir izdarīts, kur palikām un kas vēl nepieciešams. Bet nu kaut kā savilku galus kopā – bortdators jāsalabo un jāsavieno, bekaps ir (varbūt laist tikai to un uzreiz..?), weba puse ir, fotovideo tikpat kā ir. Nav lidojuma pārtraukšanas ierīces un.. viss?

Pa to laiku ZINOO-1 tomēr nav startējis – spriežot pēc lidojuma maršrutu prognozēm, viņiem nepatika iespēja nolaisties 40 km no Krievijas robežas. Viņu NOTAM beidzas nākamajā svētdienā. Toties nākamnedēļ otrdien taisās startēt pretpaģiru zāles, nav ne jausmas, no kurienes, bet atsevišķas atļaujas nav.