Kad sāku meklēt vairāk informācijas par balonu lidojumiem, atradu UKHAS – UK High Altitude Society. Tulkojumā – Apvienotās Karalistes Liela augstuma kopiena. Vai vienkārši – britu augstās aprindas. :) Tā (vēl) nav oficiāla organizācija, taču apvieno lielāko daļu Lielbritānijas balonistu – lielākoties radioamatierus (HAM), kas lidina balonus. Viņu wikipēdijā ir daudz noderīgas informācijas.

Starptautiskāka vieta, kur smelties informāciju, ir IRC čatā – Freenode.net kanālā #highaltitude. Tur lielākoties ir cilvēki no Lielbritānijas, taču ir arī daži no ASV un Austrālijas un vairāki no Eiropas (Vācija, Nīderlande, Beļģija). Arī viens dienvidāfrikānis un kādreiz arī kāds indietis. Pietiekami starptautiska kopiena, kas turklāt ir ļoti atvērta un draudzīga, var mierīgi vērsties ar jebkuru interesējošu jautājumu.

Rekomendējamās vēstuļkopas – Google groups: UKHAS un Yahoo groups: GPSL (amerikāņu).

UKHAS pagājušajā nedēļā sarīkoja savu pirmo ikgadējo konferenci, kas tika strīmota arī internetā, bija interesanti. Prezentācijas un ieraksti no tās pieejami tajā pašā wiki – UKHAS 2011 Conference.