Izmantojot pagājušās nedēļas nogales stindzinošo salu, veicu dažus testus, kam nepieciešams aukstums. Citādi tos būtu jāveic saldētavā, taču tajā es, manuprāt, tādu aukstumu nevaru dabūt. :) Ārā bija -27°C.

Pirmkārt, notestēju temperatūras sensorus. Stalkera iebūvētais temperatūras sensors pārstāj darboties pie 0 grādiem, un tas nekas. Pārējie mierīgi turpināja darboties. Nav pavisam skaidrs par BMP085 temperatūras sensoru, jo tam būtu jābeidz darboties pie -20 grādiem, taču tik zemu tas netika, jo to pietiekami sasildīja no Stalkera nākošais siltums. Ja būs iespējams, ar to būs jāveic atkārtota pārbaude.

Otrkārt, notestēju baterijas. Stalkeri baroju ar parastu 3.7V Li-Ion bateriju, kas pārstāja darboties pēc četrām stundām. Tas ir ļoti labi, jo iepriekš biju dzirdējis, ka tā nobeidzas jau pie nulles. Turklāt Li-Ion tāpat netiks lietota, Stalkeris tiks barots ar litija AA baterijām.

GSM modulis tika barots ar krietni palietotām piecām Eneloop 1.2V baterijām, kas tā arī nepārstāja darboties visas šīs stundas. Tas nozīmē, ka GSM modulis nemaz tik ļoti enerģiju netērē, kas ir ļoti labi. Arī tam tiks lietotas litija AA baterijas.

Vēl veicu testu ar rezerves sakaru sistēmu – nokiju ar GPS uztvērēju, abiem savi standarta Li-Ion akumulatori. Nu, te nu bija pārsteigums. Tie izturēja visu dienu ārā (no -10° līdz -25° salā), un telefons izslēdzās pēc 15 stundām! Tas gan neziņoja par savu atrašanās vietu tik bieži kā būs lidojuma laikā, bet tik un tā – lielisks sniegums. Ja tos vēl kārtīgi iepakos, lai tie saglabā savu uz zemes saņemto siltumu, viss būs labi. Starp citu, GPS modulis nebija izslēdzies arī pēc 22 stundām.