Beidzot ir arī kādas labas ziņas! Joprojām (joprojām!!!!!!1) notiek lēna sameilošanās ar CAA pārstāvjiem, lai tiktu pie palaišanas atļaujas un NOTAM. Tur viss ir diezgan bēdīgi, un viņi atkal (!) uzstāj uz to, ka mums nepieciešama atļauja aerofotografēšanai, tikai tad mēs varam turpināt pārrunas par palaišanas atļauju. Visi mani argumenti netiek ņemti vērā, tomēr 5. martā norunāta tikšanās, lai visu vēlreiz un atkal (!) izrunātu klātienē.

Tā nu 12. februārī nosūtīju ziņu Aizsardzības ministrijai, lai viņi vai nu noliedz, vai apstiprina, ka mums nepieciešama tāda atļauja. Vakar mēģināju viņus sazvanīt un uzzināt, kā ir ar to atbildi, vai tā top un cik drīz, bet neveiksmīgi – vienkārši nesavienojās.

Bet! (© Godmanis)

Nedaudz vēlāk saņēmu atbildi uz meilu, ka tiešām – mūsu aparatūra nav nekāda speciālā aparatūra, kas minēta Ministru kabineta noteikumu Nr. 557 "Speciālo aviācijas darbu veikšanas kārtība" 14. punktā, un nekādu atļauju aerofotografēšanai mums tiešām nevajag, turklāt "precizējiet CAA, vai nav noticis kāds pārpratums, ja viņi ko tādu prasa".

Maza, bet tomēr uzvara. Redzēs, kāds būs noskaņojums pēc sanāksmes ar CAA nākamnedēļ. Ja nekāds, tad plāns B.