Ir atļauja no CAA, ir gāze, ir viss sataisīts un sagatavots, mēs laižam gaisā!

Rīt, sestdien, 6. jūlijā plkst. 12 pēc vietējā laika (ISH) no Siguldas.

Lidojumam jāseko līdzi uz spacenear.us/tracker kartes.

Spacenear.us info

Tehnisko info iepostēju Freefm.lv forumā un zemāk.

Telemetrijas pārraidei no kapsulas tiks izmantoti radiosakari ISM joslā, izmantojot raidītāju ar 10 mW jaudu un ceturtdaļviļņa "ground plane" antenu vertikālajā polarizācijā.
434.075 MHz USB
RTTY, 50 baud
600 Hz shift
ASCII 7 bits, no parity, 2 stop bits

Telemetrijas piemērs:
$$LAASE,161,08:24:48,57.11845,24.93659,154,2,6,205,205,1106,1163*4D97

Telemetrijā ir laiks, koordinātas, ātrums, GPS satelītu skaits un sensoru dati. Viens telemetrijas teikums tiek pārraidīts aptuveni 20 sekundēs, starp pārraidēm ir aptuveni sekundi ilga pauze, kuras laikā dzirdams tikai nesēja signāls (carrier). Temperatūras izmaiņu ietekmē radio frekvence var nobīdīties par kādu kilohercu uz vienu vai otru pusi, tāpat arī signāla frekvences nobīde (shift) var samazināties, to tad jāpielāgo manuāli atkarībā no situācijas.

Atkodēšanai var ērti izmantot dl-fldigi programmu (modificēta FLdigi versija, "dl" nosaukumā nozīmē "distributed listener").
Informācija par tās konfigurēšanu.

No dl-fldigi programmas telemetrija tiek augšuplādēta uz kopējo serveri, un balona lidojums redzams uz kartes reālajā laikā – spacenear.us/tracker

Četru kilometru augstumā zonde būs virs horizonta un līdz ar to uztverama (cerams) jau visā Latvijas teritorijā.

Pirms palaišanas un lidojuma laikā (vai jebkurā laikā) var pievienoties #highaltitude IRC čatkanālam uz Freenode servera. Tur ir daudz cilvēku, kas var palīdzēt ar dl-fldigi konfigurēšanu un citām lietām, kas saistītas ar amatieru balonu laišanu vai sekošanu to lidojumiem. Lidojuma laikā paši arī centīsimies būt onlainā un, cerams, operatīvi informēt par statusu.

Jau iepriekš liels paldies visiem, kas mēģinās uztvert mūsu zondes signālus un piedalīsies tās telemetrijas uztveršanā un nodošanā uz serveri!

Ja ir vēl kādi neskaidri jautājumi, centīšos atbildēt.
Informācija par precīzāku palaišanas laiku un GO-NO-GO statusu tiks publicēta piektdien.